• icon-menu-topbar
Word
donateur

Dat Into The Great Wide Open is een soort gemengd boerenbedrijf, met wat akkerbouw, een stukje veeteelt en een immense moestuin. Bij zomerdag is het hoogseizoen op de zaak. Er wordt gewied, gesproeid, gemaaid en gebeden, in de hoop op een rijke oogst.

Zo ook op de burelen van het festival. Er zijn plannen gemaakt, voetnoten, aantekeningen. Er is gebroed, gewikt en gewogen.

De jongste namen dienen zich aan: De virtuozen Matteo Myderwyk, Nora Fischer, Sarathy Korwar en Anna Meredith hebben lak aan genres en mengen pop, electronica en klassiek. Ze geven veredelen of kruisbestuiven een geheel eigen betekenis. Fresku & Mocromaniac maken gezamenlijk Juice, Blanck Mass zorgt ervoor dat drones dansbaar zijn en St. Paul en Nuno Dos Santos blijven zoeken naar de nieuwste en beste platen voor de dansvloer. Keeva is het grote talent waarvan je later kunt zeggen: Ik was erbij op Into The Great Wide Open in 2017.

De kunst is ontkiemd met Interwoven - Demeter’s playground van Diana Scherer. Verder Marshmallow Laser Feast - In the Eyes of the Animal en ook Philip Vermeulen's Physical Rhythm Machine.  

ITGWO's Jeugd van Tegenwoordig is present. Want zoals Faberyayo al zei: "Leuk. Je bent door je ouders meegesleurd naar een of ander eiland omdat zij gek willen doen op een genante manier die alleen jouw ouders beheersen. En jij dan? Te oud voor een oppas, te jong voor het echte leven? Nonsens! X Faberyayo"

Aan het Kolder-programma veel toevoegingen, zoals Rock & Rumble, Schommelyoga, Kikker Swingt - de pan uit!, Spiritual Bootcamp, S.E.N.D:  I love you Sandy, Korren Noordzeestrand, Wadsprokkeltochten en Tactische bosspelenclub, Beachvolleybal, de Stormbaan en natuurlijk de Kolderkrant. Sommige van bovenstaande titels spreken voor zich. Op de website de nodige tekst en uitleg. 

Op Spotify is de playlist bijgewerkt met de laatste toevoegingen, waar ook de playlist van Pieter Jansen te vinden is, alsook een selectie door DJVT. Volg Into The Great Wide Open daar sowieso, want er komen nog meer mooie playlists bij.

Ieder jaar zijn er op ITGWO restaurantconcepten die speciaal voor het festival zijn ontwikkeld - en die dus op geen enkel ander festival te vinden zijn. Syr, normaal gesproken alleen een restaurant in Utrecht, Moxxxy een Surinaamse combi geboren uit De Vleeschwolf & restaurant Yokiyo en de culinaire hoogvliegers van BAK uit Amsterdam. Dit jaar gaat WOOD Pizza & Grill aan de slag. Ze bundelen de krachten met een chef die zich ontfermt over een goede Italiaanse kaart. Dus naast pizza's - naar eigen recept, uit eigen oven - ook pasta's en salades. Of anders gezamenlijk dineren om de vuurplaats, met iedere dag een andere groente? Dat kan bij de groente grill van Food Cabinet met chefs Samuel Levie & Pepijn Schmeink.

Rest ons nog te melden dat voor wie er nog een kampeerplek zoekt tijdens #ITGWO17 er op Stortemelk nog een aantal plekken te reserveren is.