• icon-menu-topbar
Word
donateur

Faure Essozimna Gnassingbé van Togo had groot nieuws voor zijn onderdanen gisteravond: De Togo All Stars zouden naar Europa vertrekken. Het vermaarde festival Into The Great Wide Open had ze geboekt en een toonaangevend label bracht hun langverwachte debuutalbum uit. Oftewel: grote gebeurtenissen werpen hun schaduw ver vooruit.

Want inderdaad: De Togo All Stars, de nu al legendarisch voodoo-funkband uit West-Afrika, zijn een van de nieuwste toevoegingen aan het affiche van Into The Great Wide Open 2017 en dat Excelsior Recordings mag ter gelegenheid daarvan hun debuut bezorgen (op cd én als dubbelelpee).

Voodoo is een thema dit jaar: op Here Comes The Summer verhaalde Leendert van der Valk er al over en in september manifesteert het kleurrijke natuurgeloof zich op diverse plekken in het programma, waarover later heel veel meer.

Nu eerst alle ruimte en aandacht voor de andere aanwinsten én een nieuwe snit poster ook, voilà:

Muziek
Niet alleen de Togo All Stars komen naar Vlieland, maar ook popster in wording Nick Mulvey, Soullegende Don Bryant en 'Mister Funky Flute' Ronald Snijders. Klassiek en electronica ontmoeten elkaar bij de Grandbrothers, er is de 'psycho acoustic soul' van Mahalia, het mysterieuze talent Isaac Gracie, de Antwerpse singer-songwriter Tamino-Amir Moharam Fouad, oftewel Tamino, Hollandse indie-helden Nouveau Vélo en The Homesick. En Discodino Joost van Bellen maakt de muzikale line-up, voor nu, compleet.

Kunst
PJ Roggeband gaat als de ‘eenzaamste band van Nederland’ op expeditie, diep in de bossen van Vlieland. Esther Kokmeijer ontwerpt een kapel die regen omzet in een bijzondere ervaring aan klanken. Jan van Nuenen projecteert met The Origin of Creepers  een fictief ecosysteem op het bos van Vlieland. En BouwmeesterDonck laat een vulkaan-achtige sculptuur tussen de bomen vanuit de zandgrond verrijzen.

Kolder
Het Kolderprogramma laat kinderen van alles (maar echt alles) kopiëren in het kopieerhuisje of op onderzoek uitsturen in het WadLab. Er is weer Verse Vis, Rock & Rumble een eigen festivaltas, Makiestan is een fantasiewereld van karton, vang de wind met een fototoestel of maak bij Drukkerij Buitenstebinnen een eigen boek.